Alles rondom het BPM voor bedrijfswagens in 2025

De vrijstelling op de BPM, de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen, verdwijnt voor ondernemers in januari 2025. Een maatregel om de verkoop van emissievrije of zeer zuinige bestelauto’s te stimuleren, voor een groenere, duurzamere toekomst.

Wat betekent dat voor jou als ondernemer? En wat kun je doen? Dat lees je hier!

Geen BPM-vrijstelling voor ondernemers

1 januari 2025 is het zover: je kunt niet meer gebruikmaken van de bpm-vrijstelling voor ondernemers. Dat betekent dat de manier waarop het BPM-tarief voor bedrijfsauto’s wordt bepaald, zal veranderen. Dat zal aan de hand van de CO2-uitstoot van de bestelauto gebeuren. Dit betekent dat de hoeveelheid CO2-uitstoot direct van invloed zal zijn op de BPM die je moet betalen.

3 tips voor ondernemers

  1. Bedrijfsauto’s die vóór 2025 zijn aangeschaft, kunnen ook daarna BPM-vrij blijven rijden. Twijfel je over een aanschaf? Dan kun je dat toch beter z.s.m. doen!

  2. Verduurzaam jouw bedrijfswagens, ook als je ze na 2025 aanschaft. Het BPM-tarief wordt bepaald aan de hand van zuinigheid, dus een lichtere wagen die minder verbruikt, bespaart dubbel geld!

  3. Denk in plaats van de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen, eens aan de mogelijkheden van je huidige wagen. Met een goede bedrijfswageninrichting, kun je veel meer uit je bus halen!

Neem contact met ons op

Wees voorbereid op de veranderende maatregelen rondom de BPM. Kies voor meer productiviteit, tevredenheid en een fijne werkomgeving. Wij helpen jou met het inrichten van je bedrijfswagen op maat!

Doe een contactaanvraag via het contactformulier of bel ons direct, dan bespreken we samen je mogelijkheden en wensen. Of vraag direct een offerte aan.