Van een Fiat Ducato naar een elektrische VW ID BUZZ

Martin Koopman Installatietechniek in Eibergen stapte over van een grote Fiat Ducato naar een elektrische Volkswagen ID BUZZ. Een mooie, verduurzamende verandering, maar die had één voorwaarde: de inhoud van de grote bus moet ook in de kleine bus passen. Kan dat? Met onze bedrijfswageninrichting wel!

Van een grote bus naar een elektrische bedrijfswagen

De Volkswagen ID BUZZ is een icoon in de huidige bedrijfswagenmarkt. Het is een opvallende auto, die een fantastische stap zet naar de toekomst met energiezuinige auto’s. Een wagen waar veel bedrijven voor zullen willen kiezen!

Het probleem? Deze wagen is kleiner dan de huidige wagen van Koopman Installatietechniek. Overstappen vraagt dus een goed uitgedachte inrichting en flink passen en meten. Samen met de klant hebben wij alles afgestemd, waarop we aan het werk gingen.

De uitdaging bij elektrische bedrijfswagen inrichting

De uitdaging bij een elektrische auto is dat je eigenlijk niks in de laadvloer vast kunt zetten, omdat hier de accu’s onder zitten. Boor je een schroef door de laadvloer? Dan boor je dus in de accu.

Dit hebben wij opgelost door de originele montagepunten van de sjorogen die in de fabriek al in de auto gezet worden. Ook gebruiken we speciale moeren. Deze draaien we in de vloer met draad, zodat we daar een bout in kunnen draaien.

IMG 3779

Het resultaat van drie dagen werk

In drie dagen hebben we:

  • lange lades gebruikt om de minimale ruimte efficiënt te gebruiken.

  • een speciale houten kast gemaakt om de trap en gasfles te kunnen opbergen.

  • twee keer de klant zaken met onze monteurs laten afstemmen voor de best passende oplossing.

Dankzij de korte lijnen tussen monteurs, kantoor en de klant mag het resultaat er wezen! Een strakke inrichting waarin we alle ruimte optimaal benutten dankzij een Modul-System inrichting met extra lange lades.

Wat levert deze bedrijfsinrichting op?

De klant wint hier aan alle kanten mee! Zo kunnen de ze auto op meer plaatsen parkeren, omdat deze kleiner is. De wagen is elektrisch, en dus duurzamer, maar verbruikt ook minder door het formaat en gewicht.

Dankzij de lange lades hoeft de installateur nooit meer de bedrijfswagen in om iets te pakken, wat meer gemakt en tijdswinst betekent. Bovendien is alles te overzien vanaf buiten. Kortom: win, win, win!

Bekijk de foto's van dit project!

IMG 3783
IMG 3777
IMG 3770
IMG 3768
IMG 3765
IMG 3764
IMG 3759
IMG 3753
IMG 3732
IMG 3731
IMG 3708