VLOER- EN WANDBEKLEDING

Vloerbekleding

Een vloerplaat beschermd de vloer van de auto en zorgt voor een stabiele en stroeve ondergrond om lading te vervoeren. De antislip laag zorgt, samen met de sjorogen, dat lading niet gaat schuiven.

Voor de vloerplaten gebruiken we hoogwaardige multiplex plaatmaterialen, vervaardigd uit Europees berkenhout. De toplaag van de vloer is voorzien van een slijtvaste en olie- en waterbestendige antisliplaag. Het plaatmateriaal is WPB-exterieur verlijmd en de vloeren worden door ons zoveel mogelijk uit één stuk vervaardigd. Met de bijgeleverde MS-polymeer kit kan de vloer worden verlijmd en rondom afgedicht. De vloer kan zo eenvoudig worden schoongehouden.

Daar waar mogelijk leveren we de vloer met sjoroogkommen zodat u de sjorogen verdiept kunt monteren.

De dikte van de vloerplaten is 9 of 12mm. Beiden zijn in het bruin beschikbaar en de 9mm ook in het grijs. Desgewenst passen we de kleur van de wandbekleding aan op de keuze van de vloerplaat.

Bij vloerplaten ligt de afwerking op een hoog niveau. Behalve dat de vloerplaten standaard voorzien worden van verdiepte sjorogen, wordt de vloer bij de instappen schuin gefreesd, zodat lading niet tegen de zijkant van de vloer stoot. Daarnaast worden de randen afgelakt in de kleur van de vloer voor een mooie afwerking. Optioneel is het mogelijk om de instap bij schuif- en/ of achterdeuren met een aluminium beschermstrip af te werken.

Ook klant specifieke wensen gaan wij graag op in. Bijvoorbeeld door vliegtuigrails in de vloer in te frezen, montage voor inrichting voor te bereiden, of met andere materialen te werken.

Wandbekleding

Wandbekleding dient in eerste instantie om de zijkant van de laadruimte te beschermen tegen omvallende lading. De schade die omvallende lading veroorzaakt is vaak duur en volledige wandbekleding voorkomt dit het beste.
Naast bescherming zorgt wandbekleding ook voor een verzorgde afwerking van de laadruimte en werkt het ook nog eens isolerend. Zowel qua geluid als temperatuur.

De wandbekleding wordt vervaardigd van hoogwaardig Europees berkentriplex dat voorzien is van een lichtbruine of lichtgrijze polipropyleen coating. Deze duurzame coating verkleurd niet, is afwasbaar en heeft een goede chemische bestendigheid tegen bijvoorbeeld verdunde zuren, oliën, brandstof en de meeste oplosmiddelen.

Berkentriplex is sterk en buigzaam, waardoor het de rondingen van de wagen goed kan volgen. Daar waar mogelijk, gebruiken we bestaande montagegaten in het chassis en de deuren en houden we rekening met ontluchting van de laadruimte.

Wandbekleding is standaard leverbaar in 4 en 6,5mm. Naast dit standaardgamma zijn nog andere types wandbekleding beschikbaar, bijvoorbeeld triplex van 5 mm dikte met transparante coating (ECO) of blank triplex van 12 mm dikte al dan niet met ingefreesde sleufgaten. Vraag naar de mogelijkheden.

Een set wandbekleding bestaat altijd uit de linker + rechterzijde + de panelen op de schuifdeur(en). Uiteraard leveren we altijd alle bevestigingsmiddelen mee. Waar mogelijk monteren we panelen met kunststof druknagels, zodat u niet in de auto hoeft te boren, of klemmen we de panelen in clips om het de monteur makkelijker te maken.
Aanvullend kunt u panelen voor op de achterdeuren of –klep bijbestellen. Hierin zitten vaak ruiten gemonteerd, of zijn af fabriek kunststof delen gemonteerd.
Voor veel modellen is het ook mogelijk het dak te bekleden. We gebruiken hiervoor het zelfde materiaal als op de wanden, zodat het eindresultaat een mooi geheel is.